Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A kutyák tartásáról képes leírás - Kutyapanzió.tlap.hu
részletek »

A kutyák tartásáról - Kutyapanzió.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kutyapanzio.tlap.hu » A kutyák tartásáról
Keresés
Találatok száma - 5 db
A kutyatartás titkai

A kutyatartás titkai

Ha a kutya a szabadban tölti napjai nagy részét, gondoskodnunk kell arról, hogy a nagy meleg vagy éppen a nagy hideg elől egy elég nagy, jól elszigetelt és védelmet nyújtó kutyaházba húzodhasson. A kutya még inkább otthon érzi majd magát, ha a házába egy, a lakásban már nem használt szőnyeget terítünk. Néha elkerülhetetlen, hogy kutyánkat megkössük. Ilyenkor a legkíméletesebb megoldás, ha egy hosszú rudat feszítünk ki a kerítés és a kutyaház közé, amely mentén kedvére szaladgálhat. Láncot vagy kötelet soha ne használjunk, mert ebbe a kutya belegabalyodhat, megsérülhet. Azt azonban soha ne felejtsük el, hogy kutyánkat nem szabad állandóan megkötve tartanunk - egy erős, biztonságos kerítés ugyanúgy megvédi a kutyát az elkóborlástól, mint a lánc.

Kutyatartás télen

Kutyatartás télen

A télen is kint tartott házi kedvenceket különösen nagy figyelemmel kell ellátnunk. Nagyon fontos, hogy száraz, meleg kuckót biztosítsunk nekik, hiszen ennek hiányában egészségügyi problémák jelentkezhetnek a hideg időjárás következményeként. Egy felelős állattartónak mondani sem kell, hogy a kutya- és macskaházat szalmával, vagy valamilyen jó szigetelőképességű anyaggal bélelje ki, és a bejárathoz erősítsen valamilyen szélfogó anyagot.

Mennyibe kerül egy kutya tartása?

Mennyibe kerül egy kutya tartása?

A háziállattartás költségei sok embernek elkerülik a figyelmét, holott az nagyon megemelkedett az utóbbi 10 évben. És mivel nem valószínű, hogy ez a folyamat a közeljövőben visszafordul, az állatkedvelők jobb, ha átgondolják, rá tudnak-e szánni megfelelő összeget a gondozásra.

Mi kell a kutyatartáshoz?

Mi kell a kutyatartáshoz?

A kutyák nem ismerik a birtokos ragozást, és nem tekintik magukat valamelyik ember tulajdonának. A kutyák falkaállatok: tudniuk kell, hogy kik a falka tagjai, ki a falka vezére, és milyen biztos rangsor van a falkán belül. Ebben a rangsorban a kutyának kell a legalsó szinten lennie.

Tartás, takarmányozás

Tartás, takarmányozás

A kutyák etetésekor akkor járunk el leghelyesebben, ha jó minőségű száraztápot választunk részükre. Egy kutyát, főleg amelyik már régóta más táplálásban részesül, nem mindig egyszerű száraztápra szoktatni. Idősebb kutyáknál általában a drasztikus átszoktatás válik be, vagyis a kutya addig nem kap mást amíg a szárazat meg nem eszi. Ilyenkor a küzdelem arról szól, hogy a gazdi avagy kutyája bírja lelkileg illetve gyomorral tovább. ( a kutya arra számít, hogy ha nem a fogára való a falat, majd kap mást, mint azt megelőzően)

Tuti menü